Neohodnoceno

Cuvée Čtyř

Unikátní kupáž, která vznikla kombinací 4 ročníků Alibernet 2016 / Cabernet Cortis 2017 / Cabernet Moravia 2018 / Pinot Noir 2019. Vína vždy zrála v sudech typu Barrique a pochází ze silně redukované sklizně.

Skladem (> 5 ks)
Kód: 488
Značka: Jiří Uherek
350 Kč
Kategorie: Kategorie vín
Příležitost: Sommelier, Raritka
Barva: Červené
Typ: Tichá vína
Suchost: Suché
4 odrudy rocniky cuvee uherek
Novinka

Oblast: Morava

Podoblast: 

Kategorie: Pozdní sběr

Ročník: 2019, 2016, 2017, 2018

Obsah: 0,75l

Analytika:
tzn: zbytkový cukr, kyselina, alkohol: 2,6g/l, 6,0g/l, 13,5%

Charakteristika:

Unikátní kupáž, která vznikla kombinací 4 ročníků Alibernet 2016 / Cabernet Cortis 2017 / Cabernet Moravia 2018 / Pinot Noir 2019. Vína vždy zrála v sudech typu Barrique a pochází ze silně redukované sklizně. Barva je temná se sytým meniskem. Vůně má široký záběr od sušených brusinek až po kompotované višně a jahody. Plné tělo příjemně dokresluje sladké dřevo se strukturovanou tříslovinkou. Velmi vhodné k archivaci.

uherek

Vinařství Bojanovský sklep Uherek se nachází v malebné obci Dolní Bojanovice ve Slováckém Podluží. Majitel a technolog v jedné osobě, Ing. Jiří Uherek, založil vinařství v roce 2007. Po absolvování oboru vinařství na MZLU v Brně postupně rozšiřuje plochy vinic a snaží se tak přenést maximum potenciálu jejich vynikajících poloh do svých vín. Orientace vinohradů, rozmanité půdní podmínky a specifické mikroklima vtiskují vínům osobitý charakter. 

Kombinací tradičních postupů výroby s moderními technologiemi přenáší charakter vinice, ročníku a odrůdy do vína. Tvoří vína odrůdová a 4 druhy cueveé, které má zatříděné pod zemskými živly. U odrůdových vín se jedná především o typicky květinový Ryzlink rýnský, kořenité Veltlínské zelené nebo také extraktivní Rulandské bílé. 

Pro udržení výjimečnosti a záruky originality využívá při výrobě starých technologií, často v kombinaci s novými poznatky. Vyrábí tak především kvalitní přívlastková vína se svěží kyselinkou a výrazným aroma, ale stejně tak využívá klasických metod, jakou jsou „Surlie“ a spontánní kvašení.

Cílem je nabídnout nezapomenutelný zážitek pocházející z moravských vinic s redukovanou sklizní.

Jiří Uherek