Neohodnoceno

Cuvée Element Ignis

Víno je tvořeno odrůdami Neronet a Merlot. Hluboce temný element IGNIS je intenzivní a těžký s vysokým potenciálem k ležení. Po dvouletém zrání v sudech jeho třísloviny krásně sládnou a nabírá tak na komplexnosti. 

Skladem (> 5 ks)
Kód: 500
Značka: Jiří Uherek
350 Kč
Kategorie: Kategorie vín
Příležitost: Sommelier, Svůdník
Barva: Červené
Typ: Tichá vína
Suchost: Suché
cuvee ignis
Tip

Oblast: Morava

Podoblast: Velkopavlovická

Kategorie: Výběr z hroznů

Ročník: 2018

Obsah: 0,75l

Analytika:
tzn: zbytkový cukr, kyselina, alkohol: 0,3g/l, 6,1g/l, 14,0%

Charakteristika:

Hluboce temný element IGNIS je intenzivní a těžký s vysokým potenciálem k ležení. Po dvouletém zrání v sudech jeho třísloviny krásně sládnou a nabírá tak na komplexnosti. Je tvořen odrůdami Neronet a Merlot. Ve vůni ihned zaujmou tóny tmavé čokolády a lesního ovoce. V archivu vydrží mnoho let, ale již nyní jej lze párovat k tmavým masům či výrazným redukcím.

 

uherek

Vinařství Bojanovský sklep Uherek se nachází v malebné obci Dolní Bojanovice ve Slováckém Podluží. Majitel a technolog v jedné osobě, Ing. Jiří Uherek, založil vinařství v roce 2007. Po absolvování oboru vinařství na MZLU v Brně postupně rozšiřuje plochy vinic a snaží se tak přenést maximum potenciálu jejich vynikajících poloh do svých vín. Orientace vinohradů, rozmanité půdní podmínky a specifické mikroklima vtiskují vínům osobitý charakter. 

Kombinací tradičních postupů výroby s moderními technologiemi přenáší charakter vinice, ročníku a odrůdy do vína. Tvoří vína odrůdová a 4 druhy cueveé, které má zatříděné pod zemskými živly. U odrůdových vín se jedná především o typicky květinový Ryzlink rýnský, kořenité Veltlínské zelené nebo také extraktivní Rulandské bílé. 

Pro udržení výjimečnosti a záruky originality využívá při výrobě starých technologií, často v kombinaci s novými poznatky. Vyrábí tak především kvalitní přívlastková vína se svěží kyselinkou a výrazným aroma, ale stejně tak využívá klasických metod, jakou jsou „Surlie“ a spontánní kvašení.

Cílem je nabídnout nezapomenutelný zážitek pocházející z moravských vinic s redukovanou sklizní.

Jiří Uherek