Nealkoholický Dolfík
Čistě přírodní NEALKO šťáva NEJEN pro malé rošťáky!
Vyrobeno velmi šetrným způsobem z hroznu révy vinné, bez stabilizátoru, konzervacních látek a přidaných barviv. Lisovaná ihned po sběru, pro zachování aroma čerstvého ovoce.
Před konzumací láhev promíchejte s přírodním sedimentem na dně.
Kategorie: | Kategorie vín |
---|---|
Příležitost: | Hospodář, Raritka |
Barva: | Červené |
Suchost: | Sladké |
Obsah: 0,75l
Průměrné výživové údaje na 100 g výrobku:
energetická hodnota: (kJ) 333
energetická hodnota: (kcal) 80
sacharidy: 19,6 g
cukry: 21,7 g
bílkoviny: do 0,3 g
sůl: do 0,01 g
nasycené mastné kyseliny: do 0,1 g
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
V roce 2004 Kamil vysazuje ve Velkých Němčicích ve viniční trati Punty svoji první vinici o výměře 0,33 ha s odrůdami Ryzlink vlašský, Tramín červený, Dornfelder, Zweigeltrebe a Rulandské modré. Životním krédem prof. Mosera a prof. Krause bylo: Nevyzkoušené je nepoznané. Toto krédo Kamila přivedlo k samotné výrobě vína a tímto krédem se řídí dodnes. Příkladem může být výroba šumivých vín klasickou technologií kvašením v láhvi či výroba révového oleje ze semen hroznů révy vinné. V poslední době inspirován více než 5000 let starou technologií výroby vín v tzv. Kvevri či Quevri, se pokouší o výrobu vína bez jakýchkoliv přísad či přídavků a s minimálním obsahem oxidu siřičitého.
Tou hlavní myšlenkou je tedy vyrábět vína s důrazem na minimální enologické zásahy, vysokou kvalitu a se zachování získaného terroir. Podílet se na tvorbě vína, které je dokonalým produktem okolní přírody, je pro Kamila nejen otázkou existenční, ale i radostí, určitého druhu umění a oprávněné hrdosti a pýchy.
Kamil Prokeš