Kamil Prokeš
V roce 2004 Kamil vysazuje ve Velkých Němčicích ve viniční trati Punty svoji první vinici o výměře 0,33 ha s odrůdami Ryzlink vlašský, Tramín červený, Dornfelder, Zweigeltrebe a Rulandské modré. Životním krédem prof. Mosera a prof. Krause bylo: Nevyzkoušené je nepoznané. Toto krédo Kamila přivedlo k samotné výrobě vína a tímto krédem se řídí dodnes. Příkladem může být výroba šumivých vín klasickou technologií kvašením v láhvi či výroba révového oleje ze semen hroznů révy vinné. V poslední době inspirován více než 5000 let starou technologií výroby vín v tzv. Kvevri či Quevri, se pokouší o výrobu vína bez jakýchkoliv přísad či přídavků a s minimálním obsahem oxidu siřičitého.
Tou hlavní myšlenkou je tedy vyrábět vína s důrazem na minimální enologické zásahy, vysokou kvalitu a se zachování získaného terroir. Podílet se na tvorbě vína, které je dokonalým produktem okolní přírody, je pro Kamila nejen otázkou existenční, ale i radostí, určitého druhu umění a oprávněné hrdosti a pýchy.
Kamil Prokeš

Čistě přírodní NEALKO šťáva NEJEN pro malé rošťáky! 100 % mošt z hroznů révy vinné odrůdy Dornfelder Vyrobeno velmi šetrným způsobem z hroznu révy vinné, bez...

MÜLLER THURGAU & MUŠKÁT MORAVSKÝ Vůně i chuť vína je ovocná, květinová, plná léta. Doporučujeme na teplé letní večery k salátům a rybám. Mírně podchladit anebo dobře...

Ušlechtilý minerální buket s působivými projevy vlašských ořechů a kandovaného ovoce vytváří podmanivou chuťovou kompozici kovovo-slaného nádechu, bohaté kořenitosti a...

Výrazná odrůdová vůně připomínající výhonky černého rybízu a angrešt s lehce exotickým tónem s elegantní citrusově ovocnou kompozicí v chuti, kterou uzavírají svěží kyseliny.

Nazrálá květinkovo-medová vůně s jemnými doteky čerstvě mletého zeleného pepře .

Expresivní aroma teplého lesního ovoce originálně harmonizuje s přezrálou třešní či višní v čokoládě.

Zrání 18 měsíců v sudu na jemných kvasničních kalech dává Pinot blanc z rokčníku 2017 nezaměnitelný chrakter chlebnatosti s ovocitými tóny zlutého melounu a manga.

Nádhérné ovocné tóny přezrálých cibebových bobulí a kandovaných jahod jsou harmonicky doplněny jemnou medově – punčovou vůní.

Elegantní vůně lučního medu a lipového květu je doplněna buketem po vyzrálém žlutém ovoci s jemnými dotekem sušených meruněk.

Impozantní aroma čerstvě odtržených okvětních plátků růží přechází do nazrálého buketu kandovaného tropického ovoce.

Lahodná odrůdově medová vůně s tóny žlutého melounu dokonale souzní s chutí sušeného a kandovaného tropického ovoce, která je doplněna výraznou, ale hamonickou chutí...
Stránka 1 z 2 - 16 položek celkem