Juřeník Žďárský, Strana 2
Vinařství Juřeník & Žďárský bylo založeno kamarády Robinem a Honzou. Je to mladé moderní vinařství založené na myšlence a touze obnovit vinařskou tradici na Uherskobrodsku, kam vinaření od nepaměti patří. Do vín se snaží Robin s Honzou vtisknout kus sebe a lásky k tomu, co dělají. S roční produkcí okolo 20 000 lahví si můžou dovolit se s víny radovat a věnovat jim tu největší péči.
Při výrobě vín se snaží neustále se posouvat, učit se novým věcem, pracovat na sobě, zlepšovat se a navyšovat kvalitu. Nebojí se experimentovat ani se nechat inspirovat tisíce let starými metodami.
Jejich cílem je vyrábět vína přirozená a hlavně suchá s respektem k dané odrůdě. Když se ve vinařství vyrobí víno se zbytkovým cukrem, tak je to spíše nešťastná náhoda. V tomto ohledu jdou pánové v ČR proti proudu, ale holt není jejich cílem, zalíbit se všem.
Každým rokem dělají větší a větší část vín naturálním způsobem bez filtrace. To, že naše příroda je to nejcennější, co máme nám vždy u každé návštěvy Robin s Honzou připomínají, a proto se rozhodli začlenit výsadbu nové vinice do okolního prostředí co nejšetrněji. Lokalita Maršovce je obehnána lesy a nachází se tam přírodní rezervace Rovná hora, která poskytuje útočiště pro ohrožené druhy motýlů a hmyzu.
K tak krásné krajině je potřeba přistupovat citlivě, vždy opakuje Robin. Ekologicky a bez používání škodlivých postřiků a hnojiv. Mladí vinaři mají zájem, aby jejich zemědělství v této lokalitě bylo udržitelné, stejně jako když dříve hospodařili naši předkové.
A snad proto všechno se v jejich vínech odráží radost a láska se kterou ke svému řemeslu přistupují.
Juřeník a Žďárský...
Naturálně vyrobené víno, které si vás získá svou přirozeností a originalitou. Jeho jedinečnost vychází z výroby bez použití konvenčních kvasinek a dalších aditiv.
Proces kvašení a zrání probíhá i se slupkami po dobu 12 měsíců ve speciálně upravených dubových sudech, a to bez přidání jakékoliv síry a preparátů.
Stránka 2 z 2 - 14 položek celkem