Neohodnoceno

Kdoulová vejmrda

Vejmrda je tradiční moravská pochoutka z křene, masového vývaru, octa a většinou jablek, které jsou nahrazeny voňavými kdoulemi. Tento název byl podle etymologického slovníku jazyka českého od pana Machka, z doby, kdy slovo mrdati či mrcati bylo běžně používáno jako synonymum výrazů: pohybovat ocasem, vrtět, či přeneseně: obrůstat tenkými kořeny. A protože křen je plný malých roztřepených kořínků, byl název vejmrda na světě. Vejmrda jak už její složení napovídá je předurčena ke všemu co je z masa. Pečené, grilované, vařené, uzené, žebírka, stejky, klobásy, párečky s VEJMRDOU a k tomu doporučujeme velké, tělnaté červené víno.

Skladem
Kód: 725
138 Kč
Kategorie: Delikatesy
Hmotnost: 0.1 kg

Produkt: Kdoulová vejmrda

Složení: kdoule, cukr 45%, křen, hovězí vývar, sůl, regulátor kyselosti: kyselina citrónová

Hmotnost: 100g

Skladování: Skladujte v suchu a temnu při teplotě do 23 stupňů. Po otevření skladujte v lednici

Popis:

Vejmrda je tradiční moravská pochoutka z křene, masového vývaru, octa a většinou jablek, které jsou nahrazeny voňavými kdoulemi. Tento název byl podle etymologického slovníku jazyka českého od pana Machka, z doby, kdy slovo mrdati či mrcati bylo běžně používáno jako synonymum výrazů: pohybovat ocasem, vrtět, či přeneseně: obrůstat tenkými kořeny. A protože křen je plný malých roztřepených kořínků, byl název vejmrda na světě. Vejmrda jak už její složení napovídá je předurčena ke všemu co je z masa. Pečené, grilované, vařené, uzené, žebírka, stejky, klobásy, párečky s VEJMRDOU a k tomu doporučujeme velké, tělnaté červené víno.