Kdoulová vejmrda
Vejmrda je tradiční moravská pochoutka z křene, masového vývaru, octa a většinou jablek, které jsou nahrazeny voňavými kdoulemi. Tento název byl podle etymologického slovníku jazyka českého od pana Machka, z doby, kdy slovo mrdati či mrcati bylo běžně používáno jako synonymum výrazů: pohybovat ocasem, vrtět, či přeneseně: obrůstat tenkými kořeny. A protože křen je plný malých roztřepených kořínků, byl název vejmrda na světě. Vejmrda jak už její složení napovídá je předurčena ke všemu co je z masa. Pečené, grilované, vařené, uzené, žebírka, stejky, klobásy, párečky s VEJMRDOU a k tomu doporučujeme velké, tělnaté červené víno.
Kategorie: | Delikatesy |
---|---|
Hmotnost: | 0.1 kg |
Produkt: Kdoulová vejmrda
Složení: kdoule, cukr 45%, křen, hovězí vývar, sůl, regulátor kyselosti: kyselina citrónová
Hmotnost: 100g
Skladování: Skladujte v suchu a temnu při teplotě do 23 stupňů. Po otevření skladujte v lednici
Popis:
Vejmrda je tradiční moravská pochoutka z křene, masového vývaru, octa a většinou jablek, které jsou nahrazeny voňavými kdoulemi. Tento název byl podle etymologického slovníku jazyka českého od pana Machka, z doby, kdy slovo mrdati či mrcati bylo běžně používáno jako synonymum výrazů: pohybovat ocasem, vrtět, či přeneseně: obrůstat tenkými kořeny. A protože křen je plný malých roztřepených kořínků, byl název vejmrda na světě. Vejmrda jak už její složení napovídá je předurčena ke všemu co je z masa. Pečené, grilované, vařené, uzené, žebírka, stejky, klobásy, párečky s VEJMRDOU a k tomu doporučujeme velké, tělnaté červené víno.