Neohodnoceno

Blanc de Noirs Dominique - 100% Pinot Noir Sekt

Šumivé víno vyráběné tradiční metodou kvašením v láhvi. Jemná vůně podpořená čerstvým drobnoplodým ovocem se zvýrazněnými malinovo-jahodovými tóny. 

Skladem
Kód: 254
Značka: Kamil Prokeš
439 Kč
Kategorie: Kategorie vín
Hmotnost: 1.6 kg
Příležitost: Sommelier, Svůdník
Barva: Bílé
Typ: Šumivá vína
Suchost: Extra brut

Oblast: Morava

Podoblast: Velkopavlovická

Kategorie: Pěstitelský sekt

Ročník: 2016

Obsah: 0,75l

Analytika: 

tzn: zbytkový cukr, kyselina, alkohol: 5,1g/l, 6,0g/l, 13,0%

Charakteristika: 

Jemná vůně podpořená čerstvým drobnoplodým ovocem se zvýrazněnými malinovo-jahodovými tóny. Chuť příjemně osvěžující s výrazným projevem kompotovaných třešní a višní s dokonale asimilovaným oxidem uhličitým vytvářejícím jemné ale dynamické perlení.

prokes-eshop-ws 

V roce 2004 Kamil vysazuje ve Velkých Němčicích ve viniční trati Punty svoji první vinici o výměře 0,33 ha s odrůdami Ryzlink vlašský, Tramín červený, Dornfelder, Zweigeltrebe a Rulandské modré. Životním krédem prof. Mosera a prof. Krause bylo: Nevyzkoušené je nepoznané. Toto krédo Kamila přivedlo k samotné výrobě vína a tímto krédem se řídí dodnes. Příkladem může být výroba šumivých vín klasickou technologií kvašením v láhvi či výroba révového oleje ze semen hroznů révy vinné. V poslední době inspirován více než 5000 let starou technologií výroby vín v tzv. Kvevri či Quevri, se pokouší o výrobu vína bez jakýchkoliv přísad či přídavků a s minimálním obsahem oxidu siřičitého. 

Tou hlavní myšlenkou je tedy vyrábět vína s důrazem na minimální enologické zásahy, vysokou kvalitu a se zachování získaného terroir. Podílet se na tvorbě vína, které je dokonalým produktem okolní přírody, je pro Kamila nejen otázkou existenční, ale i radostí, určitého druhu umění a oprávněné hrdosti a pýchy.

Kamil Prokeš

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení