Cuvée Element Ventus
Rose Ventus je cuvée Pinot Noir x Zweigeltrebe. Samotné Rulandské modré vneslo do aroma tóny sladkých třešní, které doplňuje vůně zralých jahod díky Zweigeltrebe. Lehkost barvy přechází i do chuti, která je velmi svěží a v jejím konci ji přikrášluje minimální zbytkový cukr. Skvěle osvěžuje horké letní dny a příjemně se páruje s paštikami či ovocnými dezerty.
Kategorie: | Růžová vína |
---|---|
Příležitost: | Svůdník, Hospodář |
Barva: | Růžové |
Typ: | Tichá vína |
Suchost: | Suché |
Oblast: Morava
Podoblast: Velkopavlovická
Kategorie: Pozdní sběr
Ročník: 2020
Obsah: 0,75l
Analytika:
tzn: zbytkový cukr, kyselina, alkohol: 4,9g/l, 6,0g/l, 12,0%
Charakteristika:
Rose Ventus je cuvée Pinot Noir x Zweigeltrebe. Samotné Rulandské modré vneslo do aroma tóny sladkých třešní, které doplňuje vůně zralých jahod díky Zweigeltrebe. Lehkost barvy přechází i do chuti, která je velmi svěží a v jejím konci ji přikrášluje minimální zbytkový cukr. Skvěle osvěžuje horké letní dny a příjemně se páruje s paštikami či ovocnými dezerty.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vinařství Bojanovský sklep Uherek se nachází v malebné obci Dolní Bojanovice ve Slováckém Podluží. Majitel a technolog v jedné osobě, Ing. Jiří Uherek, založil vinařství v roce 2007. Po absolvování oboru vinařství na MZLU v Brně postupně rozšiřuje plochy vinic a snaží se tak přenést maximum potenciálu jejich vynikajících poloh do svých vín. Orientace vinohradů, rozmanité půdní podmínky a specifické mikroklima vtiskují vínům osobitý charakter.
Kombinací tradičních postupů výroby s moderními technologiemi přenáší charakter vinice, ročníku a odrůdy do vína. Tvoří vína odrůdová a 4 druhy cueveé, které má zatříděné pod zemskými živly. U odrůdových vín se jedná především o typicky květinový Ryzlink rýnský, kořenité Veltlínské zelené nebo také extraktivní Rulandské bílé.
Pro udržení výjimečnosti a záruky originality využívá při výrobě starých technologií, často v kombinaci s novými poznatky. Vyrábí tak především kvalitní přívlastková vína se svěží kyselinkou a výrazným aroma, ale stejně tak využívá klasických metod, jakou jsou „Surlie“ a spontánní kvašení.
Cílem je nabídnout nezapomenutelný zážitek pocházející z moravských vinic s redukovanou sklizní.
Jiří Uherek