Neohodnoceno

Cuvée Element Ventus

Rose Ventus je cuvée Pinot Noir x Zweigeltrebe. Samotné Rulandské modré vneslo do aroma tóny sladkých třešní, které doplňuje vůně zralých jahod díky Zweigeltrebe. Lehkost barvy přechází i do chuti, která je velmi svěží a v jejím konci ji přikrášluje minimální zbytkový cukr. Skvěle osvěžuje horké letní dny a příjemně se páruje s paštikami či ovocnými dezerty. 

Skladem
Kód: 1088
Značka: Jiří Uherek
229 Kč
Kategorie: Růžová vína
Příležitost: Svůdník, Hospodář
Barva: Růžové
Typ: Tichá vína
Suchost: Suché

Oblast: Morava

Podoblast: Velkopavlovická 

Kategorie: Pozdní sběr

Ročník: 2020

Obsah: 0,75l

Analytika:
tzn: zbytkový cukr, kyselina, alkohol: 4,9g/l, 6,0g/l, 12,0%

Charakteristika:

Rose Ventus je cuvée Pinot Noir x Zweigeltrebe. Samotné Rulandské modré vneslo do aroma tóny sladkých třešní, které doplňuje vůně zralých jahod díky Zweigeltrebe. Lehkost barvy přechází i do chuti, která je velmi svěží a v jejím konci ji přikrášluje minimální zbytkový cukr. Skvěle osvěžuje horké letní dny a příjemně se páruje s paštikami či ovocnými dezerty. 

uherek

Vinařství Bojanovský sklep Uherek se nachází v malebné obci Dolní Bojanovice ve Slováckém Podluží. Majitel a technolog v jedné osobě, Ing. Jiří Uherek, založil vinařství v roce 2007. Po absolvování oboru vinařství na MZLU v Brně postupně rozšiřuje plochy vinic a snaží se tak přenést maximum potenciálu jejich vynikajících poloh do svých vín. Orientace vinohradů, rozmanité půdní podmínky a specifické mikroklima vtiskují vínům osobitý charakter. 

Kombinací tradičních postupů výroby s moderními technologiemi přenáší charakter vinice, ročníku a odrůdy do vína. Tvoří vína odrůdová a 4 druhy cueveé, které má zatříděné pod zemskými živly. U odrůdových vín se jedná především o typicky květinový Ryzlink rýnský, kořenité Veltlínské zelené nebo také extraktivní Rulandské bílé. 

Pro udržení výjimečnosti a záruky originality využívá při výrobě starých technologií, často v kombinaci s novými poznatky. Vyrábí tak především kvalitní přívlastková vína se svěží kyselinkou a výrazným aroma, ale stejně tak využívá klasických metod, jakou jsou „Surlie“ a spontánní kvašení.

Cílem je nabídnout nezapomenutelný zážitek pocházející z moravských vinic s redukovanou sklizní.

Jiří Uherek