Neohodnoceno

Perlivka

MÜLLER THURGAU & MUŠKÁT MORAVSKÝ

Vůně i chuť vína je ovocná, květinová, plná léta.

Doporučujeme na teplé letní večery k salátům a rybám. Mírně podchladit anebo dobře nachladit...:)!

Skladem
Kód: 854
Značka: Kamil Prokeš
199 Kč
Kategorie: Perlivá vína
Příležitost: Svůdník, Hospodář
Barva: Bílá
Typ: Perlivá vína
Suchost: Polosuché

Oblast: Morava

Podoblast: Velkopavlovická

Kategorie: Moravské zemské

Ročník: 2021

Obsah: 0,75l

Analytika:
tzn: zbytkový cukr, kyselina, alkohol: 8,5g/l, g/l, 12,0%

Charakteristika:

Vůně i chuť vína je ovocná, květinová, plná léta.

Doporučujeme na teplé letní večery k salátům a rybám. Mírně podchladit anebo dobře nachladit...:)!

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

prokes-eshop-ws 

V roce 2004 Kamil vysazuje ve Velkých Němčicích ve viniční trati Punty svoji první vinici o výměře 0,33 ha s odrůdami Ryzlink vlašský, Tramín červený, Dornfelder, Zweigeltrebe a Rulandské modré. Životním krédem prof. Mosera a prof. Krause bylo: Nevyzkoušené je nepoznané. Toto krédo Kamila přivedlo k samotné výrobě vína a tímto krédem se řídí dodnes. Příkladem může být výroba šumivých vín klasickou technologií kvašením v láhvi či výroba révového oleje ze semen hroznů révy vinné. V poslední době inspirován více než 5000 let starou technologií výroby vín v tzv. Kvevri či Quevri, se pokouší o výrobu vína bez jakýchkoliv přísad či přídavků a s minimálním obsahem oxidu siřičitého. 

Tou hlavní myšlenkou je tedy vyrábět vína s důrazem na minimální enologické zásahy, vysokou kvalitu a se zachování získaného terroir. Podílet se na tvorbě vína, které je dokonalým produktem okolní přírody, je pro Kamila nejen otázkou existenční, ale i radostí, určitého druhu umění a oprávněné hrdosti a pýchy.

Kamil Prokeš