Neohodnoceno

Rulandské bílé

Zrání 18 měsíců v sudu na jemných kvasničních kalech dává Pinot blanc z rokčníku 2017 nezaměnitelný chrakter chlebnatosti s ovocitými tóny zlutého melounu a manga.

Skladem
Kód: 218
Značka: Kamil Prokeš
290 Kč
Kategorie: Kategorie vín
Příležitost: Sommelier
Barva: Bílé
Typ: Tichá vína
Suchost: Suché

Oblast: Morava

Podoblast: Velkopavlovická

Kategorie: Pozdní sběr

Ročník: 2016

Obsah: 0,75l

Analytika: 

tzn: zbytkový cukr, kyselina, alkohol: 2,9 g/l, 5,8 g/l, 13,5%

Charakteristika: 

Zrání 18 měsíců v sudu na jemných kvasničních kalech dává Pinot blanc z rokčníku 2016 nezaměnitelný chrakter chlebnatosti s ovocitými tóny zlutého melounu a manga. Chuť vína je bohatá, extrativní a přitom suchá s příjemnou hřejivou medovostí  a s velmi jemnou, ale strukturní kyselinou v dochuti. 

prokes-eshop-ws 

V roce 2004 Kamil vysazuje ve Velkých Němčicích ve viniční trati Punty svoji první vinici o výměře 0,33 ha s odrůdami Ryzlink vlašský, Tramín červený, Dornfelder, Zweigeltrebe a Rulandské modré. Životním krédem prof. Mosera a prof. Krause bylo: Nevyzkoušené je nepoznané. Toto krédo Kamila přivedlo k samotné výrobě vína a tímto krédem se řídí dodnes. Příkladem může být výroba šumivých vín klasickou technologií kvašením v láhvi či výroba révového oleje ze semen hroznů révy vinné. V poslední době inspirován více než 5000 let starou technologií výroby vín v tzv. Kvevri či Quevri, se pokouší o výrobu vína bez jakýchkoliv přísad či přídavků a s minimálním obsahem oxidu siřičitého. 

Tou hlavní myšlenkou je tedy vyrábět vína s důrazem na minimální enologické zásahy, vysokou kvalitu a se zachování získaného terroir. Podílet se na tvorbě vína, které je dokonalým produktem okolní přírody, je pro Kamila nejen otázkou existenční, ale i radostí, určitého druhu umění a oprávněné hrdosti a pýchy.

Kamil Prokeš

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení