Neohodnoceno

Rulandské bílé

Rulandské bílé, které potěší zejména milovníky přírodně sladkých vín. Vůně je lehce medová s jemnými tóny citrusů a hrušek. Chuť je sametová a jemně kořenitá. 

Momentálně nedostupné
Kód: 296
286 Kč
Kategorie: Kategorie vín
Hmotnost: 1.3 kg
Příležitost: Sommelier, Svůdník
Barva: Bílé
Typ: Tichá vína
Suchost: Polosladké

Oblast: Morava

Podoblast: Mikulovská

Kategorie: Výběr z bobulí

Ročník: 2016

Obsah: 0,5 l

Analytika:
tzn: zbytkový cukr, kyselina, alkohol: 37,4g/l, 5,4g/l, 13,0%

Charakteristika:

Rulandské bílé, které potěší zejména milovníky přírodně sladkých vín. Vůně je lehce medová s jemnými tóny citrusů a hrušek. Chuť je sametová a jemně kořenitá. 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

zdarsky

Vinařství Juřeník & Žďárský bylo založeno kamarády Robinem a Honzou. Je to mladé moderní vinařství založené na myšlence a touze obnovit vinařskou tradici na Uherskobrodsku, kam vinaření od nepaměti patří. Do vín se snaží Robin s Honzou vtisknout kus sebe a lásky k tomu, co dělají. S roční produkcí okolo 20 000 lahví si můžou dovolit se s víny radovat a věnovat jim tu největší péči.

Při výrobě vín se snaží neustále se posouvat, učit se novým věcem, pracovat na sobě, zlepšovat se a navyšovat kvalitu. Nebojí se experimentovat ani se nechat inspirovat tisíce let starými metodami.

Jejich cílem je vyrábět vína přirozená a hlavně suchá s respektem k dané odrůdě. Když se ve vinařství vyrobí víno se zbytkovým cukrem, tak je to spíše nešťastná náhoda. V tomto ohledu jdou pánové v ČR proti proudu, ale holt není jejich cílem, zalíbit se všem.

Každým rokem dělají větší a větší část vín naturálním způsobem bez filtrace. To, že naše příroda je to nejcennější, co máme nám vždy u každé návštěvy Robin s Honzou připomínají, a proto se rozhodli začlenit výsadbu nové vinice do okolního prostředí co nejšetrněji. Lokalita Maršovce je obehnána lesy a nachází se tam přírodní rezervace Rovná hora, která poskytuje útočiště pro ohrožené druhy motýlů a hmyzu.

K tak krásné krajině je potřeba přistupovat citlivě, vždy opakuje Robin. Ekologicky a bez používání škodlivých postřiků a hnojiv. Mladí vinaři mají zájem, aby jejich zemědělství v této lokalitě bylo udržitelné, stejně jako když dříve hospodařili naši předkové.

A snad proto všechno se v jejich vínech odráží radost a láska se kterou ke svému řemeslu přistupují.

Juřeník a Žďárský...