Ryzlink vlašský
Ušlechtilý minerální buket s působivými projevy vlašských ořechů a kandovaného ovoce vytváří podmanivou chuťovou kompozici kovovo-slaného nádechu, bohaté kořenitosti a minerálností s příjemnou dochutí citrusového ovoce.
Kategorie: | Kategorie vín |
---|---|
Hmotnost: | 1.3 kg |
Příležitost: | Sommelier |
Barva: | Bílé |
Typ: | Tichá vína |
Suchost: | Suché |
Oblast: Morava
Podoblast: Velkopavlovická
Kategorie: Výběr z hroznů
Ročník: 2017
Obsah: 0,75l
Analytika:
tzn: zbytkový cukr, kyselina, alkohol: 2,8g/l, 6,0g/l, 13,29%
Charakteristika:
Ušlechtilý minerální buket s působivými projevy vlašských ořechů a kandovaného ovoce vytváří podmanivou chuťovou kompozici kovovo-slaného nádechu, bohaté kořenitosti a minerálností s příjemnou dochutí citrusového ovoce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
V roce 2004 Kamil vysazuje ve Velkých Němčicích ve viniční trati Punty svoji první vinici o výměře 0,33 ha s odrůdami Ryzlink vlašský, Tramín červený, Dornfelder, Zweigeltrebe a Rulandské modré. Životním krédem prof. Mosera a prof. Krause bylo: Nevyzkoušené je nepoznané. Toto krédo Kamila přivedlo k samotné výrobě vína a tímto krédem se řídí dodnes. Příkladem může být výroba šumivých vín klasickou technologií kvašením v láhvi či výroba révového oleje ze semen hroznů révy vinné. V poslední době inspirován více než 5000 let starou technologií výroby vín v tzv. Kvevri či Quevri, se pokouší o výrobu vína bez jakýchkoliv přísad či přídavků a s minimálním obsahem oxidu siřičitého.
Tou hlavní myšlenkou je tedy vyrábět vína s důrazem na minimální enologické zásahy, vysokou kvalitu a se zachování získaného terroir. Podílet se na tvorbě vína, které je dokonalým produktem okolní přírody, je pro Kamila nejen otázkou existenční, ale i radostí, určitého druhu umění a oprávněné hrdosti a pýchy.
Kamil Prokeš