Neohodnoceno

Ryzlink vlašský 37,5cl

Medově cibébový nádech dokonale vyzrálých hroznů, svěžích fíků, rozinek a sušeného ovoce v chuti impozantně souzní s výrazným projevem citrusových plodů, kterou harmonicky doplňuje plnost sušených rozinek.

Skvěle se snoubí s foie gras, ale také k slavnostní míse fruits de mer s avokádem, výborné je v kombinaci se smetanovými krémy, ořechy a ovocem, skvěle doplňuje měkké sýry s červenou plísní typu Limburský,Munster.

 

Skladem
Kód: 1189
Značka: Kamil Prokeš
499 Kč
Kategorie: Bílá vína
Příležitost: Sommelier, Svůdník
Barva: Bílé
Typ: Tichá vína
Suchost: Sladké

Oblast: Morava

Podoblast: Velkopavlovická

Kategorie: Výběr z cibéb

Ročník: 2017

Obsah: 37,5 cl

Analytika: 

tzn: zbytkový cukr, kyselina, alkohol: 124,2g/l, 6,6g/l, 10,5%

Charakteristika: 

Medově cibébový nádech dokonale vyzrálých hroznů, svěžích fíků, rozinek a sušeného ovoce v chuti impozantně souzní s výrazným projevem citrusových plodů, kterou harmonicky doplňuje plnost sušených rozinek.

Skvěle se snoubí s foie gras, ale také k slavnostní míse fruits de mer s avokádem, výborné je v kombinaci se smetanovými krémy, ořechy a ovocem, skvěle doplňuje měkké sýry s červenou plísní typu Limburský,Munster.

 

 

prokes-eshop-ws 

V roce 2004 Kamil vysazuje ve Velkých Němčicích ve viniční trati Punty svoji první vinici o výměře 0,33 ha s odrůdami Ryzlink vlašský, Tramín červený, Dornfelder, Zweigeltrebe a Rulandské modré. Životním krédem prof. Mosera a prof. Krause bylo: Nevyzkoušené je nepoznané. Toto krédo Kamila přivedlo k samotné výrobě vína a tímto krédem se řídí dodnes. Příkladem může být výroba šumivých vín klasickou technologií kvašením v láhvi či výroba révového oleje ze semen hroznů révy vinné. V poslední době inspirován více než 5000 let starou technologií výroby vín v tzv. Kvevri či Quevri, se pokouší o výrobu vína bez jakýchkoliv přísad či přídavků a s minimálním obsahem oxidu siřičitého. 

Tou hlavní myšlenkou je tedy vyrábět vína s důrazem na minimální enologické zásahy, vysokou kvalitu a se zachování získaného terroir. Podílet se na tvorbě vína, které je dokonalým produktem okolní přírody, je pro Kamila nejen otázkou existenční, ale i radostí, určitého druhu umění a oprávněné hrdosti a pýchy.

Kamil Prokeš