Neohodnoceno

Ryzlink vlašský

Ušlechtilý minerální buket s působivými projevy vlašských ořechů a kandovaného ovoce vytváří podmanivou chuťovou kompozici kovovo-slaného nádechu, bohaté kořenitosti a minerálností s příjemnou dochutí citrusového ovoce.

Skladem
Kód: 386
Značka: Kamil Prokeš
250 Kč
Kategorie: Kategorie vín
Příležitost: Sommelier
Barva: Bílé
Typ: Tichá vína
Suchost: Suché

Oblast: Morava

Podoblast: Velkopavlovická

Kategorie: Pozdní sběr 

Ročník: 2015

Obsah: 0,75l

Analytika: 

tzn: zbytkový cukr, kyselina, alkohol: 2,8g/l, 6,0g/l, 13,29%

Charakteristika: 

Ušlechtilý minerální buket s působivými projevy vlašských ořechů a kandovaného ovoce vytváří podmanivou chuťovou kompozici kovovo-slaného nádechu, bohaté kořenitosti a minerálností s příjemnou dochutí citrusového ovoce.

prokes-eshop-ws 

V roce 2004 Kamil vysazuje ve Velkých Němčicích ve viniční trati Punty svoji první vinici o výměře 0,33 ha s odrůdami Ryzlink vlašský, Tramín červený, Dornfelder, Zweigeltrebe a Rulandské modré. Životním krédem prof. Mosera a prof. Krause bylo: Nevyzkoušené je nepoznané. Toto krédo Kamila přivedlo k samotné výrobě vína a tímto krédem se řídí dodnes. Příkladem může být výroba šumivých vín klasickou technologií kvašením v láhvi či výroba révového oleje ze semen hroznů révy vinné. V poslední době inspirován více než 5000 let starou technologií výroby vín v tzv. Kvevri či Quevri, se pokouší o výrobu vína bez jakýchkoliv přísad či přídavků a s minimálním obsahem oxidu siřičitého. 

Tou hlavní myšlenkou je tedy vyrábět vína s důrazem na minimální enologické zásahy, vysokou kvalitu a se zachování získaného terroir. Podílet se na tvorbě vína, které je dokonalým produktem okolní přírody, je pro Kamila nejen otázkou existenční, ale i radostí, určitého druhu umění a oprávněné hrdosti a pýchy.

Kamil Prokeš

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení