Tramín červený
Netradiční Tramín červený, který se od jiných liší svým nízkým množstvím zbytkového cukru. Víno žluté barvy, kořenité vůně s tóny čajové růže a mandarinek Vás osvěží svou minerální chutí a harmonickou kyselinou.
Kategorie: | Kategorie vín |
---|---|
Hmotnost: | 1.3 kg |
Příležitost: | Sommelier |
Barva: | Bílé |
Typ: | Tichá vína |
Suchost: | Suché |
Oblast: Morava
Podoblast: Velkopavlovická
Kategorie: Pozdní sběr
Ročník: 2019
Obsah: 0,75l
Analytika:
tzn: zbytkový cukr, kyselina, alkohol: 1,9g/l, 5,4g/l, 13,0%
Charakteristika:
Netradiční Tramín červený, který se od jiných liší svým nízkým množstvím zbytkového cukru. Víno žluté barvy, kořenité vůně s tóny čajové růže a mandarinek Vás osvěží svou minerální chutí a harmonickou kyselinou.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vinařství Juřeník & Žďárský bylo založeno kamarády Robinem a Honzou. Je to mladé moderní vinařství založené na myšlence a touze obnovit vinařskou tradici na Uherskobrodsku, kam vinaření od nepaměti patří. Do vín se snaží Robin s Honzou vtisknout kus sebe a lásky k tomu, co dělají. S roční produkcí okolo 20 000 lahví si můžou dovolit se s víny radovat a věnovat jim tu největší péči.
Při výrobě vín se snaží neustále se posouvat, učit se novým věcem, pracovat na sobě, zlepšovat se a navyšovat kvalitu. Nebojí se experimentovat ani se nechat inspirovat tisíce let starými metodami.
Jejich cílem je vyrábět vína přirozená a hlavně suchá s respektem k dané odrůdě. Když se ve vinařství vyrobí víno se zbytkovým cukrem, tak je to spíše nešťastná náhoda. V tomto ohledu jdou pánové v ČR proti proudu, ale holt není jejich cílem, zalíbit se všem.
Každým rokem dělají větší a větší část vín naturálním způsobem bez filtrace. To, že naše příroda je to nejcennější, co máme nám vždy u každé návštěvy Robin s Honzou připomínají, a proto se rozhodli začlenit výsadbu nové vinice do okolního prostředí co nejšetrněji. Lokalita Maršovce je obehnána lesy a nachází se tam přírodní rezervace Rovná hora, která poskytuje útočiště pro ohrožené druhy motýlů a hmyzu.
K tak krásné krajině je potřeba přistupovat citlivě, vždy opakuje Robin. Ekologicky a bez používání škodlivých postřiků a hnojiv. Mladí vinaři mají zájem, aby jejich zemědělství v této lokalitě bylo udržitelné, stejně jako když dříve hospodařili naši předkové.
A snad proto všechno se v jejich vínech odráží radost a láska se kterou ke svému řemeslu přistupují.
Juřeník a Žďárský...