Kacetl

kacetl

Vinařství Kacetl bylo založeno v roce 2018 a nachází se v malé obci Mackovice na Znojemsku.
Roční produkce je okolo 10 000 lahví a hospodaří cca na 1 hektaru vinic. Michal pracuje s tradičními odrůdami, jakou jsou Veltlínské zelené, Ryzlink rýnský a Frankovka.


„Tvoříme vína, která odráží svůj terroir a daný ročník. Snažíme se ukázat provedení vín v různých stylech, jejich produkci máme rozdělenou do dvou částí. Na jaře lahvujeme první část vín pod šroubový uzávěr. Jedná se o vína, která se vyznačuji svou lehkostí, ovocitostí a jsou určena k běžnému popíjení. Druhá část produkce se lahvuje na konci léta a jsou to vína, která zrají v sudech nebo v kvevri nádobách dovezených z Gruzie. Nazval bych je jako charakteristická vína s respektem k přírodě, která reprezentují naši filozofii“: říká Michal.


Vinař se snaží vínu moc nevstupovat do cesty a s každým vínem pracuje individuálně. Pracuje na minimalizaci síření a minimalizaci pohybů s vínem během jeho zrání. Ta, která lahvuje na konci léta, zrají v dubových a akátových sudech nebo v kameninových nádobách. Specialitou je Veltlín, který zraje na slupkách po dobu několika měsíců v kvevri nádobách. Vína kvasí spontánně
a zrají bez přidání jakýchkoliv aditiv během zrání.

Michalovi lahve mají i krásný příběh. Vzhledem k tomu, že od šesti let jezdí na koni a před lety si splnil svůj dětský sen a pořídil si dva lipicány, byl námět na etiketu jasně daný. Dominantou etikety je kůň, který s vinařem jako můj přítel kráčí na společné cestě životem. Linie kopce představuje životní cestu, ale také svah, půdu nebo-li vinici. A jak je to s koňmi, tak je to i s révou a vínem. Vždy je důležitý osobitý a individuální přístup. Obloha zobrazuje energii a vesmír (počátek všeho a splněná přání – vinařství a koně).

Michal Kacetl

 

muller thurgau
234 Kč

Živý, divoký, energický, lehký, svěží, perlivý a nespoutaný přesně takový je pét-nat ročníku 2021 z Mullerky, která pochází z naší staré vinice v Mackovicích.

Kód: 422
akatovy veltlin
Tip
303 Kč

Krásně vyzrálá surovina si poležela 6 dní na slupkách. Poté následovala spontánní fermentace v akátových sudech, kde dřevo je původem ze Znojemska.

Kód: 407
chardonnay
Chardonnay
Skladem
303 Kč

Víno leželo v sudu na hrubém kalu po dobu 10 měsíců bez přidání jakýchkoliv aditiv.

Kód: 404
ryzlink rynsky kacetl
303 Kč

Ryzlink rýnský si poležel den na slupkách a rovnou z lisu putoval kvasit do starého sudu z francouzského dubu. Víno si poleželo v sudu 11 měsíců na veškerých kalech bez přidání...

Kód: 410
frankovka
Frankovka
Skladem
321 Kč

Frankovka kvasila po dobu 3 týdnů na slupkách v otevřené kádi. Následně víno zrálo po dobu 10 měsíců v použitých sudech z francouzského dubu bez přidání jakýchkoliv aditiv.

Kód: 425
pinot noir kacetl
Tip Výprodej
Pinot Noir
Skladem
321 Kč

Krásně vyzrálá surovina si poležela 2 týdny na slupkách a kvasila v otevřené kádi. Poté víno leželo 11 měsíců v použitém sudu z francouzského dubu bez přidání jakýchkoliv aditiv.

Kód: 419
veltlinske zelene
Tip
351 Kč

Ručně probrané hrozny nejvyšší kvality kvasily a zrály v keramických nádobách zvaných kvevri původem z Gruzie. Víno zrálo v kvevri 6 měsíců na slupkách, kde dlouhodobým ležením...

Kód: 413
7 položek celkem

Stránka 1 z 1 - 7 položek celkem

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení