Neohodnoceno

Cabernet Sauvignon

Tento atraktivní Cabernet Sauvignon prošel ročním zráním ve dvou a tříletých sudech typu Barrique. Díky záměrnému použití starších sudů si udržel ovocný projev černého rybízu, ovšem se závěrem hořké čokolády.

Momentálně nedostupné
Kód: 506
Značka: Jiří Uherek
300 Kč
Kategorie: Kategorie vín
Příležitost: Sommelier
Barva: Červené
Typ: Tichá vína
Suchost: Suché

Oblast: Morava

Podoblast: Velkopavlovická

Kategorie: Výběr z hroznů

Ročník: 2018

Obsah: 0,75l

Analytika:
tzn: zbytkový cukr, kyselina, alkohol: 0,8g/l, 5,3g/l, 14,5%

Charakteristika:

Tento atraktivní Cabernet Sauvignon prošel ročním zráním ve dvou a tříletých sudech typu Barrique. Díky záměrnému použití starších sudů si udržel ovocný projev černého rybízu, ovšem se závěrem hořké čokolády. Barvu má hlubokou a se sytým meniskem. Navzdory své plnosti a vysokému extraktu působí stále velmi pitelně. Tříslo je příjemně zapracované a jen slibuje vyšší potenciál k archivaci.

uherek

Vinařství Bojanovský sklep Uherek se nachází v malebné obci Dolní Bojanovice ve Slováckém Podluží. Majitel a technolog v jedné osobě, Ing. Jiří Uherek, založil vinařství v roce 2007. Po absolvování oboru vinařství na MZLU v Brně postupně rozšiřuje plochy vinic a snaží se tak přenést maximum potenciálu jejich vynikajících poloh do svých vín. Orientace vinohradů, rozmanité půdní podmínky a specifické mikroklima vtiskují vínům osobitý charakter. 

Kombinací tradičních postupů výroby s moderními technologiemi přenáší charakter vinice, ročníku a odrůdy do vína. Tvoří vína odrůdová a 4 druhy cueveé, které má zatříděné pod zemskými živly. U odrůdových vín se jedná především o typicky květinový Ryzlink rýnský, kořenité Veltlínské zelené nebo také extraktivní Rulandské bílé. 

Pro udržení výjimečnosti a záruky originality využívá při výrobě starých technologií, často v kombinaci s novými poznatky. Vyrábí tak především kvalitní přívlastková vína se svěží kyselinkou a výrazným aroma, ale stejně tak využívá klasických metod, jakou jsou „Surlie“ a spontánní kvašení.

Cílem je nabídnout nezapomenutelný zážitek pocházející z moravských vinic s redukovanou sklizní.

Jiří Uherek